איך להתגבר על הפחד של מלחמת חרבות ברזל?
זמן קריאה: 3 דקות אפקט ההתרגלות, הביטואציה בלעז, וודאי מוכר לך. הוא טבעי, מוכר גם אם אין עליו תשומת
ידידותי ללהט"ב
הטיפולים ניתנים גם בוידאו
לפעמים אולי, הימים מרגישים לך שהם רק עוברים וכל מה שאפשר הוא לצלוח את היום. בטח יש תקופות שמשהו שמפריע לך שנים, לא מפסיק לעורר בך מחשבות. לא ברור לך למה העיסוק הבלתי פוסק הזה נמשך. יכול להיות, שיש בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, ומצאת את עצמך באותה תנוחה בתחתית הבור, גם אם הוא רק בעומק של 30 ס"מ. פשוט, כי משהו בתוכך עיוור לגורם הבעיה שחוזרת על עצמה.
אולי היא מלווה אותך חיים שלמים. אולי בילדות השתמשת בבור בשביל להתגבר על בעיה שהייתה רלוונטית באותה התקופה. יכול להיות, שהיום, הבעיה לא קיימת, אבל כל פעם שמשהו דומה מתעורר, הנפילה לבור היא תגובה אוטומטית ולא מודעת.
טיפול אישי, הוא הזדמנות לתת לעצמך חופש אין סופי לנסות ולקבל את מה שחסר לך. במילים אחרות, טיפול פרטני הוא טיפול בפרט, באדם היחיד. ההזדמנות שאני מדבר עליה, היא שבניגוד לשגרה שלך, בטיפול יש לך שעה שמוקדשת רק לך. אפשר לקרוא לזה בסלנג "אגואיזם טהור".
אישית, אני ממש לא חושב שזו עמדה אנוכית, מאחר ושיפור באיכות החיים שלך, תשפר את איכות היחסים שלך עם הסביבה. שזה ממש לא "אגואיזם טהור". אבל, החוויה המרפדת והנוחה של שעה שהיא כולה שלך, יכולה להרגיש כצעד אנוכי. אני מכיר את הפחד של מטופלים להיות בעמדה אנוכית, דבר שטיפול יכול לתת תחושה כזו והיא לגיטימית.
בסופו של דבר, החשיבות של הטיפול האישי היא, לאפשר לך לקחת בעלות על החיים שלך ולנתב אותם, תוך כדי תנועה לשיפור איכות החיים שלך. הרבה פעמים, הטיפול מוביל לטיפול אישי וזוגי, כתוצאה מתובנות שעלו בטיפול. למה הכוונה? התהליך האישי, מכוון לשפר את איכות החיים. אם אחת המצוקות היא הזוגיות, יכול להיות שיתברר לך שאחד השינויים הוא התמודדות עם קשיים בזוגיות באמצעות טיפול זוגי, במקביל או לאחר התהליך האישי.
אולי המכנה המשותף הרחב ביותר לחפש מענה באמצעות טיפול הוא, מצוקות מהעבר ו/או מהווה שפוגעות באיכות החיים. אם הגעת לדף הזה, יש לשער שבעיות, מצבי רוח ויחסים מסוימים מעיקים עליך וכל הדרכים שניסית כדי לפתור את הבעיות ולשפר את איכות החיים שלך, כנראה לא הצליחו לתת מענה מלא.
המצוקות יכולות להיות סביב חרדות, בעיות ביחסים עם חברים, בעיות בתעסוקה ובקריירה, בעיות ביחסים הזוגיים, בעיות ביחסי המין, קושי ביצירת זוגיות, מצבי רוח קשים שנמשכים לאורך זמן, משבר גירושין ועוד. הניסיון שלי לימד אותי, ש"כרטיס הכניסה לטיפול" פחות חשוב מעצם הכניסה לתהליך. בדרך כלל, כרטיס הכניסה הוא המצוקה הגלויה ובתהליך הטיפולי, נחשפות מצוקות נוספות.
אחד היבטים החשובים של טיפול אישי, הוא שהתהליך והיחסים איתי, המטפל, הם אישיים ונוצרים בינינו. המשמעות היא, שיש לך הזדמנות להתאמן על היחסים שלך בעולם ביחד איתי. הרבה פעמים נוצרים מצבים בהם אני יכול לטעות ולהגיד אמירה שתפגע בך, בלי שאהיה מודע לכך. הדרך בה תהיה התגובה שלך לפגיעה, תוכל לעזור לנו ללמוד על התגובות האוטומטיות שלך ביחסים וכך אוכל לתקן את הפגיעה.
בשביל זה, יהיה צורך שאשים לב לשפת הגוף שלך. גם כאן, אולי לא אשים לב ולכן לא יתאפשר לי לציין את שפת הגוף בתגובה לאמירה שלי שפגעה בך. יכול להיות שהנטייה שלך, היא לספוג ולדחוס. אז לא יגיע מסר מילולי מצידך אלי, אבל בתוכך תישאר עם העלבון. יש לשער שבהמשך הדרך, תגיע ממך אמירה ו/או התנהגות סביב העלבון שעליך לשאת מולי, עד שנוכל לפתור ביחד את הפגיעה.
אני מזמין בתהליך הטיפולי את עצמי ואותך להיות ביחסים של אמירה ישירה ואמיתית. זה הייתרון הגדול של ייעוץ אישי. אפשר ומתבקש להגיד לי את כל מה שמפריע וגם מה שעוזר לך בינינו בתהליך האישי. דבר, שלרוב בעולם האמיתי, יתקיל אותך אולי בתגובות קשות. לאחר האימונים ביחסים בטיפול, תהיה למידה אישית על מנגנוני התגובה שלך ויתאפשר לך ליישם אותם בצורה מווסתת ויעילה בעולם. כך בסופו של דבר, יהיה שיפור באיכות החיים ובאיכות היחסים שלך.
אחד האתגרים בבגרות, הוא יצירת קשר זוגי ושימור של יחסים זוגיים איכותיים ומתגמלים. ליזום דייטים ו"לעבוד בזה", הן משימות קשות, מתישות, מלאות בדחיות ובתחושות לא נעימות. בנוסף, יש משהו שלרוב מרגיש שמשתחזר ב"דפדוף" הדמויות באפליקציות ההיכרויות. יש לשער, שלא ברור לך איך שוב הגעת לאותה הסיטואציה ונשארת לבד.
הרבה מהשחזורים שחווית, כנראה מושתתים על ניסיון מיחסים שונים בעבר, לא בהכרח יחסים זוגיים. יש משהו בזוגיות, שמעצם קיומו מחייב לאבד שליטה, לסמוך על אדם אחר וגם "להפקיד את הביצים הרגשיות שלך" אצלו. מצד אחד, יש דמות שאפשר לשתף בעולם הרגש וללכת עם הדמות למרחקים ארוכים. מצד שני, תוך כדי ההתנסות, מתעוררים בך פחדים מפגיעה, מאכזבה, מהפרת אמון, מאובדן שליטה, מבושה ומחוסר אונים.
בטיפול, אני מנסה לעזור למפות את דפוסי היחסים שקיימת עד היום. המיפוי, עוזר לנו בסופו של התהליך, להבין מה התשתית הרגשית עליהם נבנו היחסים. המפה, תאפשר לזהות את הפחדים שמהווים מחסום למשל ליוזמה של פנייה באפליקציה. אולי המחסום הוא נגיד פחד מפגיעה באמון. הדפוס שייצרת הוא, שלאחר שני מפגשים, גם אם הם מוצלחים, למצוא סיבה לא לקיים פגישה שלישית. כך, לא יופר האמון ולא יורגש הכאב המוכר. אבל שוב, לא ייווצרו יחסים. לדוגמא, חלק מהטיפול יהיה לנסות לגלות מה המקור לפחד מהפרת אמון ולהתאמן על התמודדות עם הפחד.
יש לי הרבה שנים של עבודה טיפולית עם גברים. אני מעריך שהעיסוק בגבריות מעסיק כל גבר. עצם היותך גבר, מייצר מערכת ציפיות ממך. ציפיות תרבותיות, חברתיות, סביב מין ומיניות, סביב זוגיות, תעסוקה, הורות, יחסי חברות, היותך בן של…, היותך נכד של… ועוד.
אני משער שעם חלק מהציפיות אתה מסתדר ואתה בכלל לא מודע שהן קיימות. יחד עם זאת, קרוב לוודאי שחלק מהציפיות מעוררות בך מצוקה, כי הן לא בהתאם לאופי שלך, לערכים שלך, לתפיסת העולם שלך ועוד. בנוסף, יש לשער שהמצוקה מתבטאת גם ביחסים שלך סביב אותן סוגיות למשל בעבודה, בזוגיות, ביחסי המין וביחסים עם חברים.
בטיפול, תוכל להיות מי שאתה. תוכל בהדרגה לקלף את הקליפות ולהתנסות ביחסים מסוג אחר, שייבנו איתי, המטפל. למעשה, תוכל להתלבט איתי בקשיים שמעוררים בך מצוקה שנובעים מעצם היותך גבר. תוכל להמשיג לעצמך מה מפריע לך. למשל, יכול להיות שאתה רוצה ליצור חברות עם אישה, אבל בגלל החשדנות מהסביבה שיתפתח ביניכם רומן, או שזה לא גברי לקיים "שיחת בנות", אתה נמנע מלאפשר לך משהו שמאוד משמעותי עבורך.
פגשתי הרבה גברים בטיפול, שהגבריות עבורם מהווה מקור לכאב ולקשיים ביחסים השונים שלהם. אם למשל הנטייה הטבעית שלך היא להיות רגיש ולהיות זהיר באמירות שלך. יש לשער, שנתקלת לאורך השנים בתגובות כמו "מה נסגר איתך, למה אתה לא עומד על שלך כמו גבר?" בטיפול, אני מנסה לעזור לחזק את הרוך הגברי אצלך. זו תכונה איכותית להיות רגיש וזהיר.
הרי הקושי עם התכונה הזו, שהיא יכולה להיתפס נשית וכתוצאה מכך, לחטוף סנקציות חברתיות, כפי שהדגמתי. אם למשל ניקח את הרוך הגברי ונבדוק איך הוא בא לידי ביטוי בתחומי החיים השונים שלך, נוכל בתהליך משותף, להביא אותו למודעות ולמנף אותו ביחסים שלך. למשל, בפעם הבאה שתשמע אמירה שמבטלת את הגבריות שלך, תרגיש בטוח ושלם איתה. אז , לא תתעורר בך פגיעה. אולי אפילו תרגיש גאווה על הרגישות ועל הזהירות שלך. כך, תצליח לענות בדרך שתהיה מדויקת ונוחה לך.
טיפול פרטני, מאפשר למעשה לעבור תהליך סביב כל דבר וסביב כל מצוקה שלך. לא צריך להכין "כרטיס ביקור רגשי". הטיפול יכול לעזור להתמודד עם מצוקות שהיית רוצה להרגיש הקלה ולפתור אותן. בנוסף, טיפול יכול לעזור להתמודד עם היחסים שלך בעולם ולשפר את איכות החיים שלך.
טיפול אישי הוא שיחות אישיות עם מטפל. השיחות הן תהליך טיפולי המתקיים אחת לשבוע. התהליך הטיפולי מתרחש במהלך הפגישות וביניהן.
הטיפול יכול לעזור לכמעט כל בעיה ומצוקה. יחד עם זאת, חשוב לפנות למטפל המתמחה בתחום הספציפי. טיפול אישי יכול לעסוק ביחסים עם בן/בת הזוג, בקושי בביטחון העצמי, בקשיים ביצירת יחסים זוגיים, בחרדה חברתית ועוד. ישנם מצבים כמו דיכאון עמוק, חרדה ועוד בהם יעיל להיעזר במקביל לטיפול בתמיכה תרופתית הניתנת על ידי רופא.
זו שאלה מאוד אישית. יחד עם זאת, למשל אנשים שפונים לטיפול בוחרים לשתף את בן/בת הזוג שהחלו טיפול. השיתוף יכול להרגיע את בן/בת הזוג וגם לתת תקווה במידה והיחסים הזוגיים נמצאים במשבר. מצד שני, חשוב מאוד לערוך חוזה שהתכנים של הטיפול הם פרטיים והשיתוף לא יכלול תכנים שעולים בטיפול.
התשובה היא, שבכל גיל ניתן להתחיל טיפול אישי. כמובן, שטיפול לילדים, מצריך מטפל המתמחה בטיפול בילדים וכך גם לגבי מתבגרים. ישנן אמירות שמגיל מסויים, כבר אין סיכוי שאדם יכול לעשות שינוי. זהו מיתוס שחשוב לנפץ. בכל גיל ניתן לעשות שינוי וליהנות ממנו.
יש היצע גדול מאוד של מטפלים, עם התמחויות שונות ומגוונות. אפשר לשאול את עצמך האם ההעדפה היא למטפל או למטפלת? התשובה כבר תצמצם את המצאי. בנוסף, אופי הבעיה והתחום אליה היא שייכת, תעזור לך להתמקד במטפל/ת שזו ההתמחות שלו/ה. הצעד הבא יהיה להתרשם מהכימיה והחיבור שיש לך למטפל/ת. שיחות טלפון, סרטונים ביוטיוב ופגישות אישיות יעזרו לך בסופו של דבר להתנסות ולקבל את ההחלטה המתאימה לך.
משך הטיפול תלוי בין השאר בשיטת הטיפול. יש טיפולים שמובנים מפרוטוקולים כולל משך הטיפול. אילו לרוב טיפולים קצרים הממוקדים לפתרון תסמינים, למשל טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT. ישנם טיפולים שמטרתם לתת מענה לבעיות מורכבות ולכן מצריכים מענים בהתאם. טיפולי עומק יכולים להימשך בין חצי שנה לשנתיים ואף יותר. אני מקיים טיפולי עומק, כך שבמהלך המפגשים מתקיימות הערכות משותפות סביב המטרות של הטיפול וההישגים שלו.
זמן קריאה: 3 דקות אפקט ההתרגלות, הביטואציה בלעז, וודאי מוכר לך. הוא טבעי, מוכר גם אם אין עליו תשומת
זמן קריאה: 3 דקות ביום אחד, השתנו החיים של כולנו. לא חשוב מהיכן בארץ ובאיזה גיל. משהו בסיסי התערער.
זמן קריאה: 4 דקות "ההידבקות" בטראומה היא אמיתית? טראומה, נהייתה מילה שגורה בשפת היומיום שלנו. יכול להיות, שאחת הסיבות
זמן קריאה: 3 דקות טראומה, לא מגיעה מעלי אקספרס וגם לא מאמזון. היא נופלת עלינו, משום מקום. היא אכזרית,
זמן קריאה: 5 דקות נכתב בהשראת מפגש לימוד וחשיבה עם קולגות תמר דרויש, ענבר רז ואביב טל א-אש-אשמ-אשמה אש-מה,
זמן קריאה: 3 דקות החברה שלנו מלאה במסרים, באמירות ברורות לגבי מה נכון ומה לא נכון, ובעיקר, מה "צריך".
טלפון: 0502461341 | דוא"ל: yakir10@gmail.com | מיקום: רחוב האסיף 8, פרדס חנה כרכור.
ניתן לקבוע פגישה בתיאום מראש. הקליניקה פועלת בשעות היום והערב, כולל ימי שישי.