איך להתמודד עם גילוי שבן או בת הזוג שלי ביסקסואל/ית?
זמן קריאה: 3 דקות הכרות, חיזור ויצירת זוגיות, הם תהליך. בתחילתו, באופן טבעי מחצינים את התכונות שנתפסות טובות, "שמוכרות
ידידותי ללהט"ב
הטיפולים ניתנים גם בוידאו
התפיסה שלי היא, שזהות מינית על כל נגזרותיה, היא חלק טבעי מהאנושיות שלנו. גם בעולם “הסטרייטי” יש רצף גדול ושונות רבה בין אדם לאדם. יחד עם זאת, אם מתעורר בך קושי סביב הזהות המינית, יש לשער שהדבר הראשון שעולה בדעתך הוא קודם כל לא לשתף. בטח מתעורר בך הצורך לנסות ולאתר עם מי אפשר לדבר, כך שלא ייווצר תיוג, נזק, ניתוק קשרים, זלזול ועוד. נכון שלכאורה, אנחנו בתקופה “ליברלית ופתוחה”. בפועל, יש מחירים רבים שיהיה צריך לשלם, עד שיתאפשר לך להרגיש ביטחון עם הזהות המינית שלך ועם הבחירות שלך.
אולי הדבר הראשון וההכרחי בבחירת מטפל, הוא להרגיש במחיצתו ביטחון של אווירה מקבלת, שאפשר לדבר איתו על כל דבר. להרגיש שההתנסויות והבחירות שלך בחיים, הן חלק ממך. להצליח להיפתח, מבלי לנסות לברור מילים ומבלי לחוות שיפוטיות ושפת גוף לא נעימה. מהניסיון שלי, אני מזמין ומעודד לדבר על לבטים ושאלות סביב זהות מינית ופנטזיות בהקשר זה, מכל אדם כשהנושא עולה. אולי יפתיע אותך, עד כמה זהות מינית היא שאלה שמתעוררת אצל אוכלוסיות רבות, המגדירות את עצמן סטרייטיות. “צרת רבים” אינה מנחמת. אני מדגיש זאת, בשביל להמחיש את הגישה שלי ואת הניסיון הרב שצברתי בטיפול, גם כשהזהות המינית לא מוגדרת “כבעיה המרכזית”.
התשובה הכי ישירה שלי היא, שהאתגר הוא אישי. במילים אחרות, מה שעבר עליך, ניסיון החיים שלך, המשפחה בה גדלת והסביבה שבה התחנכת הפגישו אותך עם אתגרים אישיים, הנובעים בין השאר מהאופי ומהאישיות שלך. יחד עם זאת, מובן שזהות מינית שאינה סטרייטית מפגישה עם מציאות המכריחה להיפגש בין השאר עם בושה, אשמה, לעג ושונות. מעבר לאתגרים “הרגילים והמוכרים” של התמודדות עם זהות מינית שאינה סטרייטית, קהילת ה-LGTBQ אם לדייק, חשופה מאוד לפגיעות מיניות סביב התנסויות ביחסי מין. הניסיון הטיפולי שלי לימד אותי עד כמה אכזרי העולם בדייטים ובהתנסויות ראשוניות. גם מין בין גברים וגם מין בין נשים, לצערי מתאפיין לפעמים באלימות מינית. האי מושתקת וקיים מעט מאוד דיבור עליה בתקשורת ובחברה. אם חווית אלימות מינית, עם מי יתאפשר לך לדבר עליה ולא להיות לבד עם הפגיעה?
אתגר אישי וקשה, הוא להגיע לשלום פנימי עם הזהות המינית והמגדרית שלך. הנטייה הטבעית שלנו כחברה אנושית היא לשמור על הומיאוסטזיס, כלומר על איזון טבעי. לכן, כשתחושות ומחשבות סביב משיכה מינית שהיא לא סטרייטית (כך אני יכול לאפשר את כל הרצף של ה-(LGBTQ עולות, הן נתפסות בחברה בניגוד לטבע האנושי. אז צפוי לך להצטרף לחברת החריגים. נשמע נורא, אבל זה מחיר מובנה גם במאה ה-21 וזהו אתגר שלא ניתן להימנע ממנו. למעשה, האתגר הוא בין השאר להצליח להקשיב למחשבות, להתחבר לרגשות ולגלות מה מתעורר בך. מהם הפחדים שמספרים לך תרחישי אימה סביב חשיפה אפשרית? יש לשער, שכל מה ששמעת והתחנכת עליו צף, אבל חשוב לי לעזור לך להדגיש ולזהות את הפחדים ואת החששות הייחודיים שלך. אלו יעזרו לנו בסופו של דבר, במהלך הטיפול.
מטרות הטיפול, נעשות בעבודה משותפת שלנו. כל שלב במעגל החיים, יש קשיים המתאימים לו ולכל היסטוריה אישית, יש את המאפיינים שלה. במילים אחרות, חשוב בתחילת התהליך למפות את המצוקות הבולטות והנגישות לך. בנוסף, אני נוהג למפות את הכוחות וההצלחות של המטופלים ממשברי החיים שהם נאלצו להתמודד איתם. למעשה, השלב הראשון של הטיפול, מאפשר לדבר על הבעיות, על הקשיים. להתרגל לשיחה שהיא פתוחה וגלויה, כולל על מין ומיניות. שיחה שמצריכה שימוש במילים ובביטויים שלפעמים לא העזת להגיד אותם בקול. מיפוי המצוקות, לרוב מביא לתחושה של הקלה ושל חשיפת מבחן בצורה בטוחה. כלומר, להגיד את הסודות ולבטא את הפחדים בתוך כספת, לצאת מהמפגש בידיעה שמה שנאמר במפגש, נשאר שמור ובטוח.
לאחר שהגדרנו מטרות טיפוליות, העבודה היא להתמקד במטרות וגם לאפשר לדברים חדשים לעלות ולדבר עליהם. במילים אחרות, הטיפול הוא תהליך דינמי ומשתנה בהתאם למה שקורה לך במציאות. אעזור לך להיזכר במטרות שהצבת לעצמך וגם להתגמש ולהציב מטרות אחרות ונוספות, סביב התהליכים שיתרחשו במציאות של החיים סביב ההתנסויות שלך. למעשה, אולי האמירה עלולה להפחיד אותך, אבל טיפול מוביל לשינוי. מה יהיה השינוי? אני לא יכול לדעת ובטח לא להבטיח. מה שאני יכול לדעת וגם להבטיח הוא להיות איתך לאורך הדרך. לעזור ולתמוך בכל החלטה שתיהיה עליך להחליט. לבטא קשיים, אכזבות וכישלונות שהם חלק בלתי נפרד משינוי. להאיר ולהדגיש הצלחות וחוזקות. ללמוד ביחד איתך מה השינויים עושים לך. בסופו של דבר, המטרה היא שאיכות החיים שלך תהיה טובה יותר והבחירות בחיים תהיינה שלך ובזכותך.
הטיפול בלהט"ב יכול לענות על בעיות סביב גיבוש זהות מינית ומגדרית, התמודדות עם לבטים סביב יציאה מהארון, בעיות בזוגיות להט"בית או הימצאות בזוגיות "סטרייטית". בנוסף, בעיות כמו התעמרות במקום העבודה, קשיים עם משפחת המוצא או המשפחה של בן/בת הזוג, עולם הדייטים וכל סוגיה אישית, זוגית ומשפחתית.
היתרון המשמעותי הוא הכרות עם העולם ועם הקשיים הייחודיים שנלווים לחיים עם זהות להט"בית. בין אם הזהות מגובשת או בין אם יש סימנים למשיכה ו/או סקרנות לעולם זה. חיים עם חשש מתיוג, אפליה וחוסר שייכות, מלווים לרוב בהתמודדויות אישיות ומשפחתיות ותחושה של בדידות. לכן, פתיחה וחשיפה של עולמות אלה, יכולים להיות פשוטות ונגישות, מול מטפל שמכבד את הרגישויות ואת הדקויות של הבעיות.
הטיפול מתאים לכל מי שמרגיש/ה שהמושגים לסבית, הומו, טרנס, בי, קוויר ועוד, מעורר בו או בה תחושת שייכות. בנוסף, הטיפול מתאים לכל מי שמרגיש/ה שיש דמות מחייהם/ן שנמצא/ת בעולם הלהט"ב. למשל בן/בת זוג, הורים, בני ובנות משפחה, עמית/ה לעבודה, חבר/ה ועוד.
ללהט"ב מתאים כל סוג וסגנון טיפול, עם רגישות לייחודיות של החיים כלהט"ב. למשל טיפול אישי, טיפול זוגי וטיפול משפחתי.
טיפול זוגי בלהט"ב, יכול להידרש לסוגיות ייחודיות ולמחלוקות סביב כניסה להורות ושייכות ביולוגית ורגשית. סוגיות סביב הירארכיה של הכנסה, סוגיות סביב מונוגמיה ויחסים פתוחים, סוגיות סביב קבלה או חוסר קבלה של משפחות המוצא ועוד.
זמן קריאה: 3 דקות הכרות, חיזור ויצירת זוגיות, הם תהליך. בתחילתו, באופן טבעי מחצינים את התכונות שנתפסות טובות, "שמוכרות
זמן קריאה: 4 דקות תילי תילים של מילים והגיגים שוגרו לאוויר, סביב קישור בין הומוסקסואליות לנשיות. יש לשער, שגם
זמן קריאה: 3 דקות פורנו וזוגיות – איך לא להרגיש ניתוק בזוגיות חד מינית? נהרות של סטיגמות נשפכו, לים
זמן קריאה: 4 דקות יש משהו אנושי ומעניין, ביכולת להיות גם וגם. האם בהקשר של ביסקסואל או ביסקסואלית, מדובר
טלפון: 0502461341 | דוא"ל: yakir10@gmail.com | מיקום: רחוב האסיף 8, פרדס חנה כרכור.
ניתן לקבוע פגישה בתיאום מראש. הקליניקה פועלת בשעות היום והערב, כולל ימי שישי.